دسته‌بندی نشده

نقش BMS در ارتقای امنیت و بهره‌وری ساختمان‌ها

نقش BMS در ارتقای امنیت و بهره‌وری ساختمان‌ها

سیستم‌های مدیریت ساختمان (BMS)، علاوه بر این‌که ابزاری برای بهینه‌سازی و کاهش مصرف انرژی در ساختمان هستند، می‌توانند ایمنی و امنیت ساختمان‌های تجاری را نیز افزایش دهند؛ به عبارت دیگر، BMS به عنوان مغز ساختمان عمل نموده و باعث هماهنگ کار کردن سیستم‌ها می‌شود.  از مهم‌ترین وظایف و کاربرد این سیستم می‌توان به نظارت، کنترل و گزارش در مورد سیستم‌های مختلف ساختمان شامل مدیریت آلارم ها و ارائه گزارش‌های عملی برای اپراتورهای ساختمان است. با ادغام این سیستم‌ها، BMS، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی موحود رد ساختمان را مدیریت نموده و مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

 

چگونه BMS ایمنی و امنیت ساختمان را بهبود می‌بخشد؟

سیستم مدیریت ساختمان BMS، برای مدیریت و کنترل کردن سیستم‌های مختلف در ساختمان مانند تهویه، گرمایش، روشنایی، کنترل دسترسی افراد، سیستم‌های امنیتی، سیستم‌های مدیریت انرژی مانند برق، گاز و غیره استفاده می‌شود.

 با استفاده از این سیستم، ساکنان ساختمان، کارکنان و اپراتورها می‌توانند شرایط ساختمان را با توجه به خواسته‌های ساکنین ساختمان تنظیم نمایند. یکی از مهم‌ترین مواردی که از کاربردهای سیستم BMS است، حفظ امنیت و ایمنی ساختمان است. در ادامه به شما خواهیم گفت که این سیستم چگونه می‌تواند با عملکرد خود، ایمنی و امنیت ساختمان را حفظ کند.

سیستم‌های یکپارچه ایمنی آتش‌نشانی

سیستم مدیریت ساختمان BMS با یکپارچه سازی سیستم‌های تشخیص آتش، هشدار و پروتکل‌های واکنش اضطراری می‌تواند تشخیص آتش‌سوزی خودکار، اعلان‌های فوری، پروتکل‌های تخلیه و خاموش شدن سیستم را برای اطمینان از واکنش سریع و به حداقل رساندن آسیب‌ها آغاز ‌کند.

کنترل دسترسی و نظارت

یکی دیگر از مواردی که با استفاده از BMS در ساختمان باعث افزایش امنیت و ایمنی می‌شود، کنترل دسترسی و نظارت است. شما می‌توانید با استفاده از این سیستم، به کمک گوشی همراه خود نظارت بر ورود افراد به ساختمان از طریق کارت‌های RFID، اسکن‌های بیومتریک مانند اثر انگشت یا تشخیص چهره را کنترل کنید.

نقش BMS در ارتقای امنیت و بهره‌وری ساختمان‌ها

هشدارها و اطلاعیه‌های اضطراری

از موارد دیگری که می‌تواند باعث ایجاد امنیت و ایمنی در ساختمان شود هشدارها و اطلاعیه‌های اضطراری است. به این صورت، زمانی که آتش‌سوزی اتفاق می‌افتد و یا موارد پزشکی اضطراری پیش می‌آید، سیستم مدیریت ساختمان BMS برای کارکنان، امدادگران و مدیریت ساختمان، پیام‌های اضطراری ارسال نموده و آن‌ها را از شرایط باخبر می‌کند.

نظارت از راه دور

با استفاده از سیستم مدیریت BMS در ساختمان، امکان نظارت سیستم‌های ساختمان به صورت شبانه‌روزی از راه دور وجود دارد. این کنترل و نظارت باعث می‌شود که امنیت ساکنین در ساختمان حفظ شود. شما می‌توانید سیستم‌های ساختمان را با نصب نرم‌افزارهای مربوطه در گوشی کنترل و نظارت نمایید؛ و کنترل آن‌ها را برای واکنش سریع به حوادث افزایش دهید.

تشخیص خطرات محیطی

سیستم‌های BMS در ساختمان‌ها، قادر به تشخیص خطرات محیطی مانند نشت گاز، سیل یا مواد شیمیایی خطرناک هستند. تشخیص زودهنگام و پاسخ‌های خودکار (مانند خاموش کردن سیستم‌های HVAC یا فعال کردن آلارم‌ها) از بلایای احتمالی جلوگیری می‌کند.

رعایت بهداشت و ایمنی

سیستم BMS در ساختمان‌ها، کمک می‌کند تا از مقررات ایمنی و بهداشتی مانند تهویه مناسب، دما و کیفیت هوا مطابق با استانداردها اطمینان حاصل کنید؛ زیرا این سیستم‌ها قابلیت تشخیص زودهنگام آلاینده‌های مضر را دارند؛ بنابراین با استفاده از این سیستم‌ها، می‌توانید بر کیفیت هوای محیط داخلی نظارت کرده و به داشتن یک محیط ایمن و سالم کمک نمایید.

افزایش آمادگی در برابر حوادث

سیستم BMS، با راه‌اندازی مسیرهای تخلیه از پیش برنامه‌ریزی شده، سیستم‌های اطفاء حریق و شبکه‌های ارتباطی اضطراری از ایجاد حوادث جلوگیری می‌کند.

بهبود مستمر

سیستم‌های BMS، با تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به طور مداوم حوادث ایمنی و امنیتی را تجزیه‌وتحلیل می‌کنند و گزارش‌هایی را ارائه می‌دهند که می‌توانند برای بهبود پروتکل‌ها استفاده شوند. روندهای عملکرد به مدیران ساختمان اجازه می‌دهد تا آسیب‌پذیری‌ها را شناسایی کرده و اقدامات امنیتی پیشگیرانه را اجرا کنند.

چگونه BMS ایمنی و امنیت ساختمان را بهبود می‌بخشد؟

نحوه عملکرد سیستم‌های مدیریت ساختمان

 به‌طورکلی، سیستم مدیریت BMS از طریق تعامل پیچیده‌ای از سخت‌افزار، نرم‌افزار و شبکه‌های ارتباطی عمل می‌کند. این سیستم، شامل اجزایی مانند تجهیزات HVAC، رایانه شخصی یا تعبیه شده، نرم‌افزار اختصاصی BMS و شبکه کنترل صنعتی است. این سیستم‌های کنترلی، داده‌ها را از حسگرهای مختلف جمع‌آوری نموده و به پردازش آن‌ها می‌پردازند؛ و در نتیجه، دستوراتی را برای کنترل سیستم‌های مختلف ساختمان ارسال می‌کنند.

 به‌طورکلی، سیستم مدیریت ساختمان BMS، شامل اجزای مختلف سطح میدانی، سطح مدیریت و سطح اتوماسیون است. سطح میدانی شامل حسگرها، ابزارها، دریچه‌ها، محرک‌ها، ترموستات‌ها و ماژول‌های IO است که چشم‌ها و گوش‌های سیستم هستند. این مولفه ها داده‌ها را جمع‌آوری کرده و به سطح اتوماسیون ارسال می‌کنند، جایی که استراتژی‌های کنترل واقعی اجرا می‌شوند.

در سطح مدیریت، اپراتورها از یک رایانه شخصی سازگار با IBM استاندارد مجهز به رابط‌های کاربر پسند برای تعامل با سیستم استفاده می‌کنند. این راه‌اندازی امکان نظارت، تنظیمات و گزارش دهی در زمان‌های واقعی را فراهم نموده و باعث افزایش عملکرد سیستم‌های ساختمان می‌شود.

 

مزایای کلیدی پیاده‌سازی BMS در ساختمان‌ها

به طور خلاصه،BMS با یکپارچه سازی سیستم‌های مختلف برای بهینه سازی انرژی، کاهش هزینه‌ها و افزایش راحتی و ایمنی، نقش مهمی در مدیریت ساختمان مدرن ایفا می‌کند. پیاده‌سازی سیستم مدیریت BMS در ساخت‌وسازهای جدید و مقاوم سازی مزایای قابل توجهی را ارائه می‌دهد، اگرچه استفاده از این سیستم با چالش‌هایی همراه است ولی با استفاده از یک برنامه‌ریزی دقیق و پشتیبانی مناسب می‌توان بر آن غلبه کرد. پیاده‌سازی BMS در ساختمان علاوه بر افزایش امنیت و ایمنی مزایای دیگری نیز دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از سیستم مدیریت در ساختمان، بهینه سازی مصرف انرژی است که منجر به بهبود قابل توجهی در بهره‌وری انرژی می‌شود؛ زیرا با استفاده از این سیستم می‌توان به طور خودکار تهویه مطبوع، سیستم‌های روشنایی موجود در ساختمان، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و هم‌چنین، سایر سیستم‌ها را مدیریت نمود. به همین دلیل BMS، باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌های آن می‌گردد.

افزایش ایمنی ساکنین

یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم مدیریت، افزایش راحتی ساکنین ساختمان است. این سیستم، با حفظ میزان ایده آل دما، رطوبت و کیفیت هوا، شرایط بهینه داخل ساختمان را تضمین می‌کند. در نتیجه با استفاده از این رویکرد، رفاه و آسایش افراد داخل ساختمان حفظ می‌شود.

افزایش امنیت

از دیگر مزایای استفاده از سیستم BMS در ساختمان می‌توان به افزایش امنیت اشاره کرد. این سیستم، با یکپارچه‌سازی سیستم‌های نظارت و امنیتی که هشدارها و پاسخ‌های فوری به حوادث احتمالی را ارائه می‌کنند، امنیت را افزایش می‌دهد. این یکپارچه سازی، محیط امن‌تری را برای ساکنین ایجاد نموده و به مدیران ساختمان کمک می‌کنند تا نگرانی‌های امنیتی را به طور موثرتری برطرف نمایند.

کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری

کاهش در هزینه‌های تعمیر و نگهداری، یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم BMS، در ساختمان می‌باشد.  این سیستم با نظارت کردن بر عملکرد و کارایی سایر سیستم‌های موجود در ساختمان، از ایجاد خرابی‌های احتمالی جلوگیری نموده و در نتیجه، هزینه‌های تعمیر و نگهداری کاهش می‌یابد.

انعطاف‌پذیری

انعطاف‌پذیری سیستم‌های BMS، از دیگر مزایای مهم این سیستم است. پروتکل‌های ساختمان هوشمند مجهز به bms بی‌سیم باعث می‌شود که داده‌ها میان دستگاه‌ها و هم‌چنین، سنسورها بدون احتیاج بودن به سیم‌کشی انتقال یابند؛ بنابراین به دلیل داشتن قابلیت انعطاف‌پذیری، این سیستم بی‌سیم، این امکان را به شما می‌دهد تا در صورت لزوم، سیستم BMS را توسعه داده و تغییراتی را در آن به وجود آورید.

مزایای کلیدی پیاده‌سازی BMS در ساختمان‌ها

تجهیزات سیستم مدیریت ساختمان یا BMS

یکی از مهم‌ترین دلیل مجهز کردن ساختمان به سیستم مدیریت، کنترل نمودن سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی می‌باشد. به‌طورکلی، سیستم مدیریت ساختمان هوشمند از دو بخش مجزا عمومی و لوکال تشکیل گردیده که هر کدام از واحدهای آن‌ها قادر هستند که سیستم خود را به طور جداگانه شخصی سازی نمایند. بخش عمومی این سیستم، اجزای کلی ساختمان مانند سیستم روشنایی، موتورخانه و غیره را کنترل می‌کند. این سیستم مدیریت ساختمان یا bms با توجه به این‌که از آن به عنوان خانه هوشمند یاد می‌گردد، ولی برای خانه‌های کوچک کاربرد ندارد.

از بخش‌های مختلف BMS که توسط سیستم مدیریت و کنترل می‌شود عبارت‌اند از:

  • سیستم‌های کنترل روشنایی
  • سیستم تهویه مطبوع مانند کیفیت هوا و دما
  • سیستم اعلام آتش سوزی و سایر خطراتی که ممکن است ساکنین را به خطر بیندازد.
  • سیستم مدیریت هوشمند انرژی
  • سیستم مدیریت هوشمند برای واحدهای اداری، هتل‌ها، بیمارستان‌ها و فروشگاه‌ها
  • سیستم قدرت برای ذخیره انرژی الکتریکی و هم‌چنین، تامین برق در زمان‌های اضطراری
  • سیستم مدیریت تجهیزات الکترومکانیکی
  • سیستم مدیریت و کنترل تردد

با توجه به اینکه راه‌اندازی این سیستم ممکن است برای برخی از افراد هزینه‌بر و دشوار به نظر برسد، اما باید بدانید که این سیستم دارای انعطاف‌پذیری بالا بوده و هم‌چنین می‌تواند مساحت‌های زیاد ساختمان را نیز پوشش دهی کند؛ و در نتیجه می‌تواند بخش‌های مختلف ساختمان را نیز مدیریت و کنترل نماید.

تجهیزات سیستم مدیریت ساختمان یا BMS

نتیجه‌گیری

نقش سیستم‌های مدیریت ساختمان یا BMS، در تضمین ایمنی و امنیت ساختمان غیر قابل انکار است؛ زیرا سیستم‌های BMS رویکردی جامع، خودکار و هوشمند برای ایمنی ساختمان ارائه می‌دهند. سیستم‌های مدیریت ساختمان، با استفاده از نظارت خود می‌توانند عواملی مانند دما، تهویه مطبوع، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را مدیریت و کنترل نموده و در نتیجه رفاه و آسایش ساکنین را فراهم می‌کنند.

 هم‌چنین، سیستم BMS با فعال کردن نظارت و کنترل دستگاه‌های امنیتی و با ارائه هشدارهای به موقع در صورت احساس خطر، ایمنی را افزایش می‌دهد. ویژگی‌هایی مانند اعلام حریق، آشکارسازهای دود و سیستم‌های واکنش اضطراری در BMS یکپارچه شده‌اند و ایمنی کلی ساختمان و ساکنان آن را افزایش می‌دهند.

به‌طورکلی، فناوری‌های پیشرفته مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به افزایش کارایی BMS در ساختمان‌ها کمک نموده و آن‌ها را توسعه می‌دهند. اگر شما هم به عنوان یک مدیر ساختمان قصد دارید که سیستم ساختمان خود را با استفاده از این فناوری پیشرفته، یکپارچه نمایید. می‌توانید از تجهیزات سایت کایا استفاده نمایید. شرکت کایا ارائه دهنده تجهیزات متنوع در هوشمند سازی ساختمان می‌باشد. برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

هزینه سیستم هوشمند ساختمان یا BMS بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

هزینه پیاده‌سازی سیستم BMS در ساختمان‌ها، به عوامل مختلفی مانند ابعاد و پیچیدگی ساختمان، تعداد تجهیزات و سفارشی‌سازی ساختمان، تجهیزات سخت‌افزاری مانند سنسورها، کنترل کننده‌ها، محرک‌ها و تجهیزات شبکه، سیستم نرم‌افزاری مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی قیمت هوشمند سازی ساختمان هستند.

چگونه استفاده از سیستم هوشمند مدیریت کارایی انرژی را بهبود می‌دهد؟

سیستم BMS، با بهینه‌سازی عملکرد سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی، کارایی انرژی را افزایش داده و باعث کاهش مصرف انرژی در ساختمان می‌شود. در نتیجه، علاوه بر این‌که باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود، به شیوه‌های پایدار نیز کمک می‌کند.

از مهم‌ترین مزایای پیاده‌سازی BMS در ساختمان‌ها چیست؟

استفاده از سیستم مدیریت ساختمان (BMS)، باعث بهبود بهره‌وری انرژی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افزایش راحتی ساکنین ساختمان و افزایش امنیت می‌شود. هم‌چنین، این مزایا در کنار هم به عملیات ساختمانی پایدارتر و موثرتر کمک می‌کند.

از مهم‌ترین چالش‌های یکپارچه‌سازی BMS در ساختمان‌های قدیمی چیست؟

ادغام یک BMS در ساختمان‌های قدیمی چالش‌هایی مانند زیرساخت‌های قدیمی و مشکلات سازگاری را به همراه دارد. با این وجود، با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان این موانع را به طور موثر مدیریت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *