دسته‌بندی نشده

چگونه سیستم‌های هوشمند مصرف انرژی شما را کاهش می‌دهند؟

چگونه سیستم‌های هوشمند مصرف انرژی شما را کاهش می‌دهند؟

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها که امروزه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، چالش‌های بزرگ زیست محیطی می‌باشد. یکی از راهکارهای ارائه شده برای حفاظت از محیط‌زیست و هم‌چنین، کاهش دادن اثرات منفی گذاشته شده بر اثر تغییرات اقلیمی، هوشمند سازی ساختمان است. با استفاده از هوشمند سازی ساختمان‌ها؛ می‌توان علاوه بر استفاده بهینه از انرژی‌های برق، گاز و غیره، از تکنولوژی‌های جدید در مصرف انرژی نیز بهره برد. به عبارت دیگر، با استفاده از هوشمند سازی ساختمان می‌توانیم علاوه بر بهبود و حفظ محیط‌زیست، در هزینه‌های مصرفی انرژی صرفه‌جویی نماییم. برای آشنایی با نحوه مدیریت انرژی با استفاده از هوشمند سازی ساختمان، در این مقاله از سایت کایا با ما همراه باشید.

 

نحوه مدیریت مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند

با توجه به این‌که امروزه در جهان بحران شدید انرژی به یکی از جدی‌ترین و بزرگ‌ترین مشکلات بشر تبدیل شده است؛ بنابراین بهترین راهکار برای صرفه‌جویی در مصرف آن، استفاده از معماری هوشمند سازی ساختمان‌ها و خانه می‌باشد. با استفاده از این معماری و با کاهش دادن مصرف سوخت‌های فسیلی، علاوه بر این‌که می‌توانیم مصرف برق و گاز را کاهش دهیم؛ می‌توانیم تولید گازهای گلخانه‌ای را نیز به حداقل برسانیم.  هم‌چنین، با کاهش هزینه‌ها در مصرف انرژی می‌توانیم از ایجاد آلودگی‌های هوایی و منابع آب نیز جلوگیری نماییم. برای هوشمند سازی ساختمان، تجهیزاتی وجود دارند که باعث ایجاد راندمان بالا می‌شوند. از مهم‌ترین روش‌های هوشمند سازی ساختمان برای کاهش و مدیریت مصرف انرژی به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

سیستم روشنایی هوشمند

یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش مصرف انرژی، استفاده از سیستم روشنایی هوشمند در خانه‌ها و ساختمان‌ها است. با توجه به این‌که سیستم‌های روشنایی خانه، از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان هستند؛ بنابراین هوشمندسازی آن می‌تواند کمک زیادی در صرفه‌جویی از انرژی نماید. برای انجام این مار می‌توانید سیستم‌های روشنایی خانه را طوری طراحی نمود که در تمام طول روز چراغ‌ها خاموش باشند و با تاریک گشتن هوا، به طور خودکار برق‌ها روشن گردد.

این موضوع باعث می‌شود که برق‌ها در زمان روشن بودن هوا و خانه، روشن نمانند و در مصرف انرژی صرفه‌جویی گردد. به‌طورکلی، سیستم روشنایی هوشمند ساختمان را می‌توان به روش های زیر کنترل و مدیریت نمود:

استفاده از سنسورهای حرکتی هوشمند

شما می‌توانید در خانه‌های هوشمند، برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، از سنسورهای حرکتی هوشمند استفاده نمایید. این سنسورها در خاموش و روشن شدن لامپ کاربرد زیادی دارند؛ مثلا تا وقتی که فردی وارد اتاق و یا راهرو نشده است، برق خاموش می‌باشد و با ورود کسی، برق روشن می‌گردد. بدین صورت هیچ انرژی برقی بیهوده مصرف نمی‌شود.

مدیریت مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند

استفاده از دیمر هوشمند

دیمر به عنوان وسیله‌ای که با استفاده از آن امکان کم و زیاد کردن روشنایی وجود دارد؛ یکی دیگر از راه‌ها برای کاهش مصرف انرژی برق است. با استفاده از این دیمرها در ساختمان‌های هوشمند می‌توانید مقدار روشنایی را تنظیم نمایید. به‌طوری‌که در زمانی که هوا هنوز کاملا روشن است، مقدار روشنایی را بر روی کم و در وقت تاریکی مقدار آن را بر روی زیاد تنظیم کنید.

استفاده از سنسورهای حضور افراد

استفاده از سنسورهای حضور افراد، یکی دیگر از راه‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق است. این سنسورها، قابلیت تشخیص حضور افراد را در یک محل دارند؛ مثلا تا وقتی که شما در یک نقطه‌ای از ساختمان حضور دارید سنسور با تشخیص حضور شما باعث روشن ماندن برق می‌شود و وقتی از آن جا خارج شدید؛ برق به طور خودکار خاموش می‌گردد.

در و پنجره‌های هوشمند

یکی دیگر از راه‌های کاهش مصرف انرژی، استفاده از در و پنجره‌های هوشمند است. استفاده از در و پنجره‌های هوشمند، به شما این امکان را می‌دهد که زمان باز و بسته شدن پنجره‌ها و درها را تنظیم نمایید. با استفاده از این سیستم می‌توانید در زمانی که نیاز به هوای آزاد دارید پنجره‌ها را باز کنید و در صورت عدم نیاز، آن‌ها را بسته نگه دارید. با این کار، دمای داخل خانه افزایش یا کاهش پیدا نکرده و نیازی به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی نیست.

سیستم‌های سرمایشی هوشمند

استفاده از سیستم‌های سرمایشی در خانه‌های هوشمند، یکی دیگر از راه‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌باشد. در سیستم‌های سرمایشی از ترموستات هوشمند استفاده می‌گردد. به کمک این سیستم‌ها، زمانی که دمای محیط به مقدار دلخواه شما رسید، سیستم به طور خودکار خاموش می‌شود. در صورتی که دمای هوا به پایین‌تر از اندازه تنظیم شده برسد، سیستم سرمایشی دوباره روش می‌شود.

سیستم‌های گرمایشی هوشمند

سیستم‌های گرمایشی هم مانند سیستم‌های سرمایشی، می‌توان باعث کاهش مصرف انرژی گردند. به‌طورکلی، در ساختمان‌های هوشمند، یک دمای مشخص و استانداردی برای خانه‌ها معین می‌شود. با استفاده از این روش، دیگر سیستم‌های گرمایشی قادر نیستند خانه را بیش از حد گرم نمایند.

 با توجه به این‌که این سیستم‌های گرمایشی، دارای ارتباط مستقیم با انرژی برق و گاز دارند، می‌توانند در مصرف آن‌ها صرفه‌جویی کنند. در استفاده از این سیستم‌ها به ترموستات هوشمند نیاز می‌باشد. این ترموستات‌ها را در ابزارهای گرمایشی و یا رادیاتورهای شوفاژ نصب می‌کنند تا بتواند دمای خانه را کنترل نماید.

سیستم‌های گرمایشی هوشمند

تولید انرژی پاک در خانه هوشمند

از مهم‌ترین تجهیزات دیگر که برای مدیریت و کنترل انرژی خانه هوشمند استفاده می‌گردد، توربین‌های بادی و پنل خورشیدی است. این ابزار با تولید نمودن برق از منابع انرژی تجدید‌پذیر، مانند انرژی خورشیدی و هم‌چنین، انرژی باد به مدیریت انرژی کمک می‌کنند. استفاده از این منابع، باعث می‌شود که ما نیاز کمتری به سوخت‌های فسیلی احساس نماییم و هم‌چنین آثار مخرب زیست محیطی را کاهش دهیم.

سیستم صوتی و تصویری هوشمند

یکی دیگر از تجهیزاتی که می‌تواند به کاهش مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند کمک کند، استفاده از سیستم‌های صوتی و تصویری هوشمند است. با استفاده از این سیستم‌ها شما می‌توانید در هر زمان و مکانی، به وسیله گوشی وسایل تصویری و صوتی موجود در خانه را کنترل نمایید؛ بنابراین استفاده آسان از این ابزارها باعث می‌شود تا به خاطر تنبلی انرژی زیادی مصرف نگردد.

پنکه سقفی هوشمند

از موارد دیگری که می‌تواند مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند را به حداقل برساند استفاده از پنکه‌های سقفی هوشمند است. پنکه سقفی هوشمند می‌توان هوا را در محیط بسته به جریان درآورد. این پنکه‌های هوشمند دارای امکاناتی مثل کنترل از راه دور و هم‌چنین، پشتیبانی از دستیارهای صوتی را دارد. انواع دیگری از پنکه‌های هوشمند، دارای ترموستات‌های هوشمند بوده که می‌توان آن را با استفاده از گوشی هوشمند کنترل نموده و آن را خاموش و روشن کرد.

پرده‌های هوشمند

از انواع تجهیزات دیگری که می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک نماید، استفاده از پرده‌های هوشمند است. این پرده‌ها هم سهم زیادی در بهینه کردن مصرف برق و گاز دارند، می‌توانند با کنترل کردن میزان نور خورشید وارد شده به داخل خانه، به مدیریت روشنایی و دمای خانه کمک کند. این پرده‌های هوشمند به موتورهای برقی مجهز هستند که می‌توان آن‌ها را با استفاده از فرمان‌های صوتی و یا گوشی خود مدیریت کرد.

 این پرده‌ها را به گونه‌ای می‌توان تنظیم نمود که به صورت خودکار و با توجه به تغییرات دمای هوا و یا بر اساس ساعت در شبانه‌روز، انرژی را کاهش دهند؛ مثلا، بستن پرده‌های هوشمند در روزهای تابستان به ما کمک می‌نماید تا از افزایش دمای خانه و هم‌چنین ورود نور خورشید به خانه جلوگیری نماییم؛ و هم‌چنین با کنار زدن پرده در روزهای زمستان، می‌توانیم برای گرم کردن محیط خانه از نور خورشید استفاده نماییم.

مدیریت مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند

ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی چیست؟

صرفه‌جویی در مصرف انرژی با استفاده از هوشمند سازی ساختمان مزایای زیادی دارد. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 تاثیر مثبت بر زیست محیط

با توجه به این‌که استفاده کردن از منابع انرژی مانند برق و گاز به صورت ناصحیح، می‌تواند باعث افزایش و تولید گازهای گلخانه‌ای مانند زیاد دی‌اکسید کربن شود، بنابراین این موضوع می‌تواند باعث افزایش دمای کره زمین و هم‌چنین ایجاد آب‌وهوای نامطلوب گردد. پس می‌توان با هوشمند سازی خانه‌ها به کاهش مصرف انرژی و هم‌چنین کاهش اثرات مخرب زیست محیطی کمک نمود.

محدودیت منابع

انرژی که یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی است، دارای محدودیت مصرف نیز می‌باشد. ولی مصرف آن در سطح جهان به طور کامل افزایش پیدا کرده است. با صرفه‌جویی در مصرف انرژی با استفاده از هوشمند کردن ساختمان، می‌تواند مصرف انرژی را کنترل نموده و نیاز افراد را به استفاده از منابع انرژی غیرقابل بازیابی، به حداقل می‌رساند.

کاهش هزینه‌های انرژی

با توجه به استفاده نامناسب از انرژی، هزینه‌های زیادی برای تولید، انتقال و هم‌چنین، توزیع انرژی وجود دارد؛ که می‌تواند به یک مشکل اساسی برای خانواده‌ها تبدیل گردد؛ بنابراین، با صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌توانید به کاهش دادن هزینه‌های انرژی کمک کنید. با توجه به استفاده گسترده انرژی در بخش‌هایی مانند حمل‌ونقل، ساختمان، صنعت و خانواده‌ها، کاهش مصرف آن با استفاده از هوشمند سازی ساختمان‌ها می‌تواند از ایجاد وابستگی به انواع منابع انرژی غیرقابل بازیابی جلوگیری کند.

هوشمند سازی ساختمان، علاوه بر این‌که می‌تواند هزینه‌های مربوط به مصرف زیاد انرژی را کاهش دهد، می‌تواند از انتشارات گازهای گلخانه‌ای جلوگیری نموده و با تحقق پایداری محیط‌زیست، یک زندگی سالم و پایدار را برای افراد جامعه ایجاد نماید.

ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی چیست؟

نتیجه گیری

همانطور که در بالا اشاره کردیم، یکی از اهداف استفاده از تجهیزات هوشمند در خانه‌ها، مدیریت کردن سیستم هوشمند انرژی با توجه به نیازهای افراد و هم‌چنین صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌باشد. با استفاده از به ‌کارگیری پیشرفته‌ترین و به‌روزترین فناوری‌ها در ساختمان‌ها علاوه بر ایجاد شرایط مطلوب می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک نماید. با تلاش‌ها و استفاده از روش‌های متخصصان و کارشناسان در زمینه فناوری دیجیتال، مصرف انرژی به حداقل خواهد رسید.

به عبارت دیگر، با استفاده از این سیستم‌های مدیریت در خانه هوشمند، علاوه بر اینکه در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود، صرفه‌جویی در زمان و هم‌چنین، نیروی انسانی نیز یکی دیگر از مزایای بهینه کردن انرژی در خانه است. اگر شما هم برای بهینه کردن و هم‌چنین، صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیاز به تجهیزات هوشمند سازی و سیستم‌های مدیریت و کنترل انرژی دارید، می‌توانید برای تهیه آن‌ها از سایت کایا اقدام کنید. برای دریافت مشاوره و هم‌چنین اطلاعات بیشتر درباره بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از سیستم‌های هوشمند سازی، می‌توانید با کارشناسان ما در شرکت هوشمند سازی ساختمان کایا در تماس باشید.

سوالات متداول

چگونه با استفاده از فناوری هوشمند می‌توان به کنترل و صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک نمود؟

سیستم سازی خانه‌ها می‌تواند باعث افزایش کنترل افراد بر روی انواع سیستم‌ها در خانه شود؛ بنابراین، با استفاده از سیستم‌های هوشمند، می‌توان هزینه‌های مصرف انرژی و اثرات مخرب زیست محیطی را کاهش داد.

آیا هوشمند سازی ساختمان یا خانه می‌تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود؟

بله با استفاده از تجهیزات مورد استفاده در هوشمند سازی ساختمان می‌توان، با توجه به نوع سیستم مورد استفاده، حدود 30% در مصرف انرژی برق و گاز کاهش ایجاد کرد.

مهم‌ترین مزایای هوشمند سازی ساختمان چیست؟

از مهم‌ترین مزایای هوشمند کردن خانه‌ها، می‌توان به کاهش مصرف انرژی اشاره نمود. با توجه به این‌که ابزارهای مورد استفاده در خانه‌های هوشمند به صورت خودکار کار خود را انجام می‌دهند، بنابراین با استفاده از آن‌ها می‌توان مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش داد.

از مهم‌ترین چالش‌های بهینه کردن مصرف انرژی با استفاده از هوشمند سازی ساختمان چیست؟

از مهم‌ترین چالش‌ها می‌توان به کاهش هزینه‌های پرداختی برای انرژی، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای مضر مانند دی‌اکسید کربن و کاهش اثرات مخرب زیست محیطی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *